Reiki - ManSee Praktijk Shiatsu en Reiki

Abdijbrink 22
2553 GK Den Haag

06 - 55 357 963

Praktijk voor Reiki en Shaitsu
Ga naar de inhoud

Reiki


 
Wat is Reiki? De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  
Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.
 
Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en zorgt ervoor dat tekorten aan  energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke
balans werd wordt hersteld zowel op lichamelijk niveau als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.  Door handoplegging op pijnlijke plekken
kunnen we de pijn uit die zones verminderen. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost/verminderd.
 
Ik heb zowel mijn opleiding gehad voor Reiki en Reiki Terra Mai. Ik werk nu met Reiki Terra Mai omdat dit een veel krachtige werking heeft.
  

Wat is het verschil tussen de traditionele Reiki en de Terra-Mai™?
Terra Mai werkt met de 5 de natuurelementen: aarde, water, vuur, metaal en hout. De traditionele Reiki werkt maar met 1 natuurelement, aarde. Tera-Mai™ Reiki is daardoor een doordringende, volledig aardende, liefdevolle energie, die direct en intens werkt. Je komt daardoor tot snellere mooie resultaten. Ik hou hierbij altijd rekening met de patiënt en zal deze nooit meer energie geven dan iemand kan aankan.
  
Reiki Behandeling
Bij een persoonlijke Reiki behandeling ligt de cliënt op een behandeltafel. Tijdens een behandeling ben je volledig gekleed. Geadviseerd wordt om makkelijk zittende en niet knellende kleding te dragen ter bevordering van de ontspanning. De behandeling start met een kort introductiegesprek, waarin cliënt kan aangeven voor welk doel/klacht of (levens)vraag hij/zij een Reiki behandeling wenst. Nodig is dit evenwel niet omdat de Reiki energie zich altijd zelf richt op die plaatsen waar heling nodig is.
  
Tijdens de behandeling, die ca. 60 minuten duurt, wordt d.m.v. handopleggingen op diverse posities van het lichaam de Reiki energie overgedragen. Intieme delen worden nooit aangeraakt. In principe werk ik altijd met de handoplegging op het lichaam maar mocht je dit als niet prettig ervaring of niet willen, om wat voor reden dan ook, zal ik mijn handen enkele centimeters boven het lichaam houden.
  
Wat is het effect van een Reiki behandeling?
-         Reiki geeft je energie
-         Reiki ontspant lichaam en geest en versterkt de lichamelijke vitaliteit
-         Reiki herstelt de balans in je
-         Reiki ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing
-         Reiki geeft meer ruimte en energie voor innerlijke groei en bewustwording
-         Reiki voorkomt en/of helpt bij een burn-out
 
 
Voor de behandeling van specifieke klachten is het vaak noodzakelijk dat er meerdere Reiki behandelingen worden ondergaan. Geadviseerd wordt om de behandeling 2 tot 4 behandelingen te herhalen binnen een redelijk korte tijdsperiode. De frequentie is altijd afhankelijk van je eigen herstel en gaat in goed overleg.
 
Indien je kennis wenst te maken met de heilzame effecten van een Reiki behandeling of vragen hebt, neem gerust contact met mij op.
Copyright Mansee 2023
Terug naar de inhoud