Stoelmassage en werk - ManSee Praktijk Shiatsu en Reiki

Abdijbrink 22
2553 GK Den Haag

06 - 55 357 963

Praktijk voor Reiki en Shaitsu
Ga naar de inhoud

Stoelmassage en werk

Uw medewerkers zonder klachten en enthousiast aan het werk

Sinds een aantal jaren komt er in ons nuchtere Nederland steeds vaker een stoelmasseur op de werkvloer!
 
Is dit verwennerij voor de medewerkers of is dit noodzaak? Uiteraard is het bieden van een maandelijkse stoelmassage aan medewerkers een soort van cadeau, een andere manier van waardering naast het salaris .
 
Maar bij de bedrijven die dit nu al een aantal jaren aanbieden, is het inmiddels veel meer een verlengstuk van het verzuimbeleid. Naast het feit dat de masseurs er ook daadwerkelijk voor zorgen dat medewerkers minder uitvallen, zorgt het ook voor een positief effect op de arbeidsbeleving van medewerkers. Medewerkers vinden het een stukje service van de werkgever waar ze dankbaar gebruik van maken. Het bevordert de positiviteit in het werken.
Voor wie?
De stoelmassage is een verkorte makkelijk toepasbare vorm van de Shiatsu massage gecombineerd met andere massagetechnieken. Dit is vooral bijzonder zinvol voor medewerkers die langdurig in dezelfde houding werken. Dat kan zijn achter een computer bij administratieve werkzaamheden of intensief programmeerwerk. Toch kan stoelmassage juist ook bij een buitendienst -waar veel fysiek werk wordt verricht of veel autoreistijd geldt- essentieel zijn om lichamelijke klachten door overbelasting te voorkomen. ​ Maar het is preventief voor spanningsklachten ten gevolge van stress. De stoelmassage biedt 15-20 minuten lang een ontspannende massage van nek, schouders, rug, hoofd en evt. handen en armen. Men neemt gekleed plaats op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel die alle ledematen goed ondersteunt. Tijdens de massage oefent de therapeut druk uit op een serie acupressuurpunten die de interne energiehuishouding beïnvloeden en mobiliseert zij gewrichten en spieren. Zo worden evt. blokkades opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. De stoelmassage ontspant die delen van het lichaam die het meest te lijden hebben van werkstress of een verkeerde werkhouding. Na afloop voelt men zich ontspannen en heeft men weer volop energie.

De behandeling
De stoelmassage biedt 15-20 minuten lang een ontspannende massage van nek, schouders, rug, hoofd en evt. handen en armen. Men neemt gekleed plaats op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel die alle ledematen goed ondersteunt. Tijdens de massage oefent de therapeut druk uit op een serie acupressuurpunten die de interne energiehuishouding beïnvloeden en mobiliseert zij gewrichten en spieren. Zo worden evt. blokkades opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. De stoelmassage ontspant die delen van het lichaam die het meest te lijden hebben van werkstress of een verkeerde werkhouding. Na afloop voelt men zich ontspannen en heeft men weer volop energie.

Een keer een proefmassage boeken?
Bel vrijblijvend met 06-55 357 963
of stuur een mailtje info@mansee.nl
Copyright Mansee 2023
Terug naar de inhoud